November 10

Waarom spouwmuurisolatie de beste manier van isoleren is

Het kan erg frustrerend zijn als je huis veel warmte verliest en je stookkosten hoog oplopen. Vaak ligt het probleem in de spouw, de holte tussen je binnen- en buitenmuur. Als deze leeg is, kan veel warmte het huis verlaten en komt er veel kou naar binnen. Het toepassen van spouwmuurisolatie kan deze problemen zeer effectief oplossen en voor een lage prijs.

Hoeveel betaal je voor spouwmuurisolatie?

De beste spouwmuurisolatie kost gemiddeld €15 per vierkante meter muur. Vergeleken met de andere twee gangbare manieren van isoleren is dit zeer goedkoop. Voor binnenmuur isolatie betaal je al gauw €100 per vierkante meter terwijl de kosten van het isoleren van je buitenmuur zelfs kunnen oplopen tot €130 per vierkante meter. En spouwmuurisolatie is ook zeer effectief. Een gemiddeld huis kan per jaar tot €500 terugverdienen op de energierekening. Dit houdt in dat de gemaakte kosten binnen vier jaar zijn terugbetaald.

Betaalbare isolatie

Er zijn een aantal redenen voor deze lage prijs. De techniek die wordt toegepast werkt snel en is niet erg arbeidsintensief. Daardoor bespaar je dus geld op je arbeidskosten. De spouw wordt simpelweg tot aan de top volgespoten met isolatiemateriaal door middel van een slang die op gaten in je muur wordt aangesloten. Er zijn dus geen grote werkzaamheden nodig of ingewikkelde apparaten en de gaten zijn gauw onopvallend gedicht. Ook zijn de materialen relatief goedkoop; glas-, steenwol, schuim en piepschuim zijn de meest gebruikte. En kans op schade aan je muur is nihil. Zo pak je dus op een simpele manier direct het grootste probleemgebied aan.

Vraag naar subsidiemogelijkheden

Het is soms ook mogelijk om subsidie aan te vragen en wel op de arbeidskosten. Als je hiervoor in aanmerking komt, betaal je maar 6 procent BTW in plaats van de gangbare 21 procent. Spouwmuurisolatie kan voor veel huishoudens een uitkomst bieden en warmte geven in de koude wintermaanden.Copyright 2020. All rights reserved.

Posted November 10, 2016 by Casper in category "Bouwen