December 8

De juiste mat vind je zo

Een mat dient er voor om je schoenen schoon te maken, meestal van vuil of water van buitenaf. De matten zijn zo gemaakt dat ze bijvoorbeeld water goed absorberen, of vuil verzamelen op de bodem, afhankelijk van de functie waar ze voor zijn gemaakt. Er zijn buitenmatten en binnenmatten. Binnenmatten bestaan vooral uit droogloopmatten, keukenmatten en schoonloopmatten. Kies voor een persoonlijke mattenservice als je zeker wilt zijn dat je de juiste mat koopt voor jouw situatie.

Matten voor buiten

Buitenmatten zijn steviger en beter bestand tegen een stootje dan elke andere mat op de markt. Ze zijn er om grof vuil van de schoenen te verwijderen en daarom zijn ze vaak gemaakt van nylon zodat deze borstels het vuil goed kunnen verwijderen. De matten zijn waterbestendig en kunnen goed tegen het weer buiten. Het vuil wordt op de bodem verzameld en de mat kan makkelijk uitgeschud worden.

Binnenmatten voor vuil

Schoonloopmatten zijn binnenmatten die volgens hetzelfde principe werken als buitenmatten, maar niet goed tegen weersomstandigheden kunnen. Ze hebben nylon borstels die het vuil van de schoenen schrapen en verzamelen op de bodem van de mat.

Binnenmatten voor water

Droogloopmatten zijn er speciaal voor gemaakt om water van de schoenen te verwijderen. Als het buiten regent, kan je hier overheen lopen zodat je niet uit kan glijden of water door het gebouw kan lopen. Ze zijn vaak gemaakt van katoen omdat dat het water erg goed absorbeert.

 

Binnenmatten voor de keuken

Vooral in de professionele keuken wordt veel gemorst. Vaak is dit olie of etensresten waardoor de vloer erg glad kan worden. Keukenmatten kunnen dit opvangen, maar ook gebruikt worden om je schoenen af te vegen. Ze zijn makkelijk te reinigen.

De ideale combinatie

Voor gebruik in huis, als je niet wilt dat je gasten vuil en water door het hele huis gaan lopen, kan je kiezen voor een buitenmat voor de deur. Hier wordt het ergste vuil van de schoenen verwijderd. Als je dit vervolgens combineert met een droogloopmat binnen, heb je de ideale combinatie om schoenen schoon en droog te maken voordat ze je huis in komen.Copyright 2020. All rights reserved.

Posted December 8, 2016 by Casper in category "Decoratie